Vlooien bestrijden
Professionele vlooienbestrijding
Kleine vlooienplagen kunt u eerst zelf proberen te behandelen met een insectendoder of vlooiendodende spray. Grote plagen kunnen zich door het hele huis verspreid hebben en vragen om een professionele behandeling.
Simplyweg Ongediertebestrijding biedt een service op afroep om vlooien en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.
Wij bieden u advies en een behandeling tegen vlooien op maat voor een effectieve vlooien bestrijding. Wij bestrijden vlooien professioneel, snel en veilig.
- Bel ons nu op 026 – 382 39 16 of stuur ons een e-mail om een gratis inspectie af te spreken
- Uiterlijk de volgende werkdag een reactie
- GRATIS inspectie voor uw bedrijf
- Vakbekwame en gecertificeerde servicemedewerkers
Stofzuig tapijt en meubilair waar huisdieren slapen om vlooien en eieren te verwijderen. Gebruik de sterkste zuigkracht die de stof aan kan. Wees voorzichtig bij het legen van de stofzuiger, omdat de vlooien nog levend zijn
Stop een stuk vlooienband in de stofzak van uw stofzuiger
Schud en klop tapijten en manden van huisdieren buiten uit, zodat de vlooien en eitjes eraf vallen
Was de slaapplaats van uw huisdier elke week, liefst boven de 50°C, zodat vlooien gedood worden
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van manden, tapijten enz. om verspreiding van eitjes te voorkomen
Plaats de mand van uw huisdier bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer
Zelfs met de beste zorg is het moeilijk om uw hond of kat volledig tegen vlooien te beschermen. U kunt ze bescherming bieden door ze een vlooienband te geven.
Wanneer uw huisdier vlooien heeft, dan zal het zich waarschijnlijk vaker krabben of in zijn vacht naar de vlooien bijten. Vaak kammen met een vlooienkam kan voldoende zijn om te voorkomen dat de vlooien zich nestelen, maar uw dierenarts of dierenwinkel heeft ook andere behandelingen om uw huisdier tegen vlooien te beschermen.
Raadpleeg uw dierenarts als er tekenen van irritatie optreden, zoals een rode huid of kale plekken in de vacht.
Er bestaan veel soorten vlooien, de meeste zijn 2-3 mm lang en rood of bruin van kleur.
Volwassen vlooien doorboren de huid van zoogdieren of vogels om bloed op te zuigen. De larven voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed; een goede hygiëne kan hun levenscyclus vertragen.
Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen. In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in trekken.
Mensenvlooien
Mensenvlooien hebben zich in hun ontwikkeling op verschillende dieren gespecialiseerd. De mensenvlo die op mensenhuid leeft (en op sommige daarop lijkende dierenhuiden) komt in ons land nog maar zelden voor. Een uitzondering hierop vormt het boerenbedrijf, waar ze op varkens te vinden zijn en op de mens kunnen overspringen. Mensenvlooien bijten op elke plaats van het lichaam en veroorzaken jeuk wanneer ze zich verplaatsen.
Vlooien van huisdieren
De meest voorkomende vlooien in huis zijn kattenvlooien of hondenvlooien.
Vlooien van huisdieren kunnen ook mensen bijten, maar ze leven niet op het menselijk lichaam. Tijdens het contact met huisdieren of de slaapplaatsen van huisdieren kunnen ze in handen en lichaam bijten. De meest gebeten plekken zijn echter de voeten en onderbenen.
Meestal leven er meer vlooien in de vloerbedekking en op slaapplaatsen dan op de huisdieren zelf, en springen ze omhoog om te bijten wanneer er iemand langskomt.