Heipaalkevers

Heipaalkevers bestrijden


De heipaalkever ontwikkelt zich goed onder de grond.

Heipaalkevers houden van vochtig hout. U kunt ze daarom tegenkomen in bijvoorbeeld kruipruimten of houten heipalen. Daar heeft het diertje dan ook zijn naam aan te danken.

De heipaalkever is 6 tot 12 mm lang, roodbruin met zwarte uiteinden van de dekschilden en lange antennes. De larven zijn vaalwit van kleur en worden 12 tot 18 mm lang.

- Bel ons nu op 026 – 382 39 16 of stuur ons een e-mail om een gratis inspectie af te spreken

- Uiterlijk de volgende werkdag een reactie

- GRATIS inspectie voor uw bedrijf

- Vakbekwame en gecertificeerde servicemedewerkers


De gevarensignalen leren herkennen

Heipaalkevers krijgen een volledige gedaanteverwisseling. Ze kunnen zich goed ontwikkelen in vochtig houtwerk onder de grond. De eieren worden na de paring afgezet in vochtig hout. De larven hebben een voorkeur voor naaldhout wat nooit mag uitdrogen. De uitvliegopeningen zijn onregelmatig van vorm, ovaal of rond, met een maximale afmeting van 6 mm.


De kevers komen midden op de dag massaal uit hun poppen en trekken zo de aandacht. Heipaalkevers die in huis worden aangetroffen, kunnen afkomstig zijn uit beschoeiing, vochtig hout in bijvoorbeeld kruipruimten of houten heipalen.

Meer informatie over de risico’s voor uw bedrijf

Heipaalkevers tasten alleen vochtig hout aan, bij voorkeur naaldhout. Dit gaat altijd gepaard met een aantasting door schimmels. Normaal gesproken is het aangetaste hout zover vernield, dat het vervangen dient te worden. Ook is het verstandig om oud hout in kruipruimten te verwijderen.

Welke stappen u dient te ondernemen

Wanneer u denkt last te hebben van de heipaalkever, is het zaak het hout zo snel mogelijk te laten bestrijden. Indien gewenst kan één van onze experts langs komen voor een gratis inspectie! Zij kunnen u ook adviseren in wat het beste is in uw situatie en zullen dit voor u samenvatten in een offerte. Er kunnen maatregelen genomen worden om het hoge vochtgehalte op te heffen of te voorkomen.