Simplyweg Ongediertebestrijding 026 – 382 39 16

Muizen bestrijden


Bescherm uw huis en gezin tegen muizen.

Muizen in huis is meer dan alleen maar vervelend: ze kunnen een ernstig gezondheidsrisico betekenen, in het bijzonder in keukens of speelruimten van kinderen.

Een muis kan verder grote schade toebrengen aan uw huis en meubilair door aan hout en plastic te knagen. Met hun geknaag aan elektrische bekabeling kunnen muizen zelfs woningbranden veroorzaken.

Neem bij muizen-overlast direct contact op met Simplyweg Ongediertebestrijding via 026 – 382 39 16 of stuur een e-mail.

Herkennen van muizenprobleem

De typische verschijnselen van een muizenprobleem zijn:


- Het zien van muizen in huis
- Krassende geluiden in muren of plafonds
- Uitwerpselen
- Muizen laten kleine, donkere uitwerpselen achter, vooral langs muren of op plaatsen waar ze vaak komen, zoals in kasten of onder gootstenen
- Kenmerkende geur - Muizen laten een naar muskus en ammoniak ruikend spoor achter, dat vooral sterk is in (half)gesloten ruimten, zoals onder kasten
- Schade - Muizentanden groeien voortdurend en daarom knagen ze aan alles, van hout en plastic tot bekabeling en andere harde materialen
- Nesten - Muizennesten zijn vooral te vinden op beschutte plaatsen, zoals achter koelkasten. Nesten bevatten vaak jonge muizen

Voorkom muizenoverlast

De eerste verdedigingslinie tegen muizen bestaat uit de bescherming van uw huis. Muizen hebben zachte skeletten en kunnen door gaten kruipen die niet dikker dan een potlood zijn (0,5 cm). Het is dus belangrijk eventuele gaten naar buiten dicht te maken en stevige deurborstels (rondom en onder deuren) te bevestigen.

Het is belangrijk dat muizen niet aangetrokken worden door voedsel; verpak waar mogelijk voedsel in plastic of metalen bakken. Maak regelmatig schoon onder fornuizen, koelkasten en kasten.

Ultrasone afweermiddelen geven een geluid af dat onprettig is voor muizen, maar dat niet door mensen gehoord kan worden. We raden deze niet aan voor bestaande plagen.

Professionele muizenbestrijding

Hoewel doe-het-zelfproducten voor particulieren een voordelige manier zijn om kleine muizenplagen in huis te bestrijden, is voor grotere muizenkolonies of terugkerende plagen professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.


De servicemedewerkers van Simplyweg Ongediertebestrijding bieden een zeer doelgerichte behandeling om elk muizenprobleem op te lossen en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst muizenvrij kunt houden en welke preventiemaatregelen u kunt nemen.


Simplyweg Ongediertebestrijding biedt de service om muizen en andere ongedierteproblemen in huis te bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.


Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons telefoonnummer: 026 – 382 39 16.